Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Mon Goût, 7C, Ulorna


Ett delikat prolem! Hyfsade crimpers men riktigt taskiga fotsteg. Med vintertempraturer och bättre fricke ska det nog gå vägen, i söndagens dryga 20 grader kändes det tungt.
Med lågvatten går det att lägga till en fin sittstart som kanske skulle pressa graden ytterligare eftersom bla en lång korsning tillkommer.
Superfint, superestetiskt!!

Dela:

9 kommentarer :

Anonym sa...

oj oj oj! riktigt bra bilder! den snubben som har tagit de här verkar vara en sjuk talang!

/Simon Carter

starkes sa...

Simon C...mja. Han är nog lite stabilare än dig, tror inte han hade lagt sig på rygg i strandkanten som du gjorde. Det var en vurpa som hette duga!

Anonym sa...

enl häggqvist guide: beach -99 (5+). fint problem!

Anonym sa...

Snygg bild! Tycker dock att det börjar bli liiite tröttsamt att de flesta klättrare hela tiden klagar på "att det skulle vara för varmt" att det e MYCKET bättre när det e kyligare... Snälla! Hur gör alla ûberklättrare i Australien egentligen i så fall??? Sug på den ni!!!

Anonym sa...

Jag klagar aldrig på att det är för varmt. Jag klagar bara när jag tycker att det kunde ha varit kallare.
Åk till Madrid och klättra slabbar i Juli, du kommer att vara garanterat ensam bland blocken då. I Australien hade det tickats hårdare om de haft svensk vinter, punkt slut.
/T

Anonym sa...

Vi var i frankenjura i sommmras, när det var värmebölja (40 i skuggan) vi träffade en amerikan på resan han tickade x antal problem, svårare än vad vi äns kan drömma om! ) Så allt snack om värmen kan slopas! Var nöjd o glad så länge det inte regnar tycker jag! För då blir det mycket tuffare... jag lovar!

Anonym sa...

Frankenjura har pocketkaraktär (iaf de 10-15 klipporna jag varit på) och är därmed inte lika friktionsberoende.
Granit, de problem med sloperkaraktär, blir mycket tyngre under svensk högsommar.
Envy i Bräcke, Goldwing på Hönö, Dub i Utby. Alla dessa är knallhårda över 15-20 grader.

Jag klättrar helst (och bäst) i 0-10 grader då händerna riktigt sitter fast i klippan!

Anonym sa...

Snälla skärp er!!!!!!!!!!!!! Istället för att klaga på VÄRMEN... inse att ni inte alltid har bra dagar! Så enkelt e det..Man kan inte alltid vara på topp.. Blir verkligen grinig på folk som klagar på väder,(värmen), gummit på skorna.. förr fanns det inte några Five ten, scarpa etc.. då klättrades det i FILTSULA!!!!!!!!!!!!!!! O flera av dessa problem (framför allt repturer) har knappt blivit repiterade än idag!

Anonym sa...

citat från min post högre upp
" Jag klagar aldrig på att det är för varmt. Jag klagar bara när jag tycker att det kunde ha varit kallare."

Att en led med FA i filtsula som inte repeterats än idag beror snarare på att leden är kass (och inte värd mödan) och inte att utvecklingen stått still.

Friktionsskor, låg temperatur, krita, etc gör att man kan klättra hårdare grader.

Om du gör voodoo i filtskor och +30 grader är det en otrolig prestation! När voodoo först projekterades gissades det faktiskt på 8A,troligtvis pga dåliga förhållanden (varmt och kassa skor).

/t