Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Mer sten, fler problem i Ängsgårdsbergen

Dassigt väder å några lediga minuter, vad gör man?

Letar sten of course.
Änggårdsbergen, central skogs-oas à 3 x 2,5 km. Och här finns det mycket outforskad sten.
Tex;

och;


När dessa 7,5 km2 är utforskade kommer GBG vara ett par finfina problem rikare, det är jag övertygad om!

Dela:

14 kommentarer :

Peter Erhard sa...

Oh, sjukt intressant! Nästa söndag är sänddag??

Peter Erhard sa...

Är det Nosferatu man skymtar förresten? Sjukt coolt om den ligger på ett riktigt block!

Anonym sa...

Japp, Nosferatu är på nedersta bilden. SS nere till höger. Och sedan slapmoves (här gäller det att ha juice i tuttarna) upp för areten och semisvår mantling.

Anonym sa...

Finns det någon vägbeskrivning till Nosferatu, kanske Gps kordinater?

/ 7A+

Anonym sa...

Efter att ha hört vilka som repeterat problemet bedömer jag att det håller 6C. Ungarna har ju med sig så tjocka madrasser idag att man inte kan jämföra med hur svårt det var förr.

:)

Anonym sa...

Vägbeskrivning lämnas bara till dem som lovar att rösta för uppgradering.

Anonym sa...

Jaha! då hålls den väl bara hemlig mellan scorecard utövarna....där verkar dom höga poängen frodas. Annars vore det passande att hela klätterkommunen kommer ut och klättrar så att grader och dylikt "rättas" till(Det är inte det att FA har haft fel, bara det att personen inte riktigt känner till Fontan graderna), med vanligt folk som har besökt Fontan under senaste 10-15 åren och gjort konstgheter som det var förr, och inte MW el. Annot med grader som skuter i höjden! Är själv sugen på att sätta en 7C+........ja vill! ja vill!

/ 7A+ till folket

Anonym sa...

Nu är det ju inte direkt hemligt men eftersom jag inte varit där kan jag inte förklara hur man hittar dit (annars skulle jag gärna göra det).

Hursomhelst, jag tycker mig skönja några brännheta potatisar ovan och kan bara inte låta bli att ge min syn på saken:

Att saker hålls hemliga:
Givetvis trist men hur ofta händer det egentligen? Om man frågar personligen och artigt händer det väl aldrig att nån säger nej?

Att problem "rättas" till:
Graderingen i Göteborg går i stort sett ut på att göra illa värre genom att machogradera redan sandbaggade problem. En sandbag kan inte korrigeras eftersom de som har den korrekta graden som sin maxgräns aldrig kommer repetera det och ge sin (och därmed den mest korrekta) synen på saken. För att man ska kunna tala om att "rätta till" problem måste comunnityn acceptera att problem även kan graderas upp lika ofta som ner och inte lägga så mycket ego bakom. Att komma dragandes med hådra font-meriter för att felgradera en hel stad är bara för eländigt. En 6A graderas bäst av den som har sin gräns just där men i Göteborg finns massor av 6A-problem som egentligen är 6B eller 6C och därmed alltid kommer vara fel. Nosferatu kan tillexempel lika väl vara 8B som 7B (vilket tragiskt nog skulle kunna bli förargraden). För att få en korrekt skala måste alla, svaga som starka, känna att de kan bidra och gradera åt båda hållen. Patetiska 7A+-graderingar på problem som är 7C eller mer kastar bara ett löjets skimmer över hela sporten och förstör den allmänna opinionen för gradkorrigering.

Att det skulle vara lätt i Annot eller MW:
Ok så några brudar har repeterat hårdare problem i nämnda områden än vad som ens finns att jobba på i Göteborg. Detta är sanningen, kliv ur sandlådan och inse att världen inte kommer korrigeras efter Hönö (eller, tro det eller ej, Fontan heller för den delen). Svälj stoltheten och ta för er av livets goda. Den som surar över andras framgång och slår ifrån sig med att det skulle vara så mycket lättare graderat där behöver ta en funderare över vem världen kretsar runt.

Att värdera andras prestationer:
(inte menat till någon specifik person, inte ens skribenten ovan)
Inte en jävel bryr sig om vad du gjort så då kan väl du låta bli att klanka ner på andras framgång? Det spelar INGEN JÄVLA ROLL om du gjort stenhårda problem i fontan eller nån annanstans, en 6A är en 6A ändå. Om nån repeterar den och skriver in den som 6C ska du ge fan i det också, du har ingen insyn i andras upplevelse av problemen.

Gradering är ingen exakt vetenskap. Visst kan man hävda att det måste finnas benchmarks och oroa sig över inflation men det spelar väl i ärlighetens namn ingen roll? Jag skulle vilja uppmana alla som repeterar problem att regga dem på 8A med den grad ni TYCKER att det höll. Skit i föraren och skit i vad andra säger. Res mycket och kör i många olika områden, det är det enda sättet vi kan korrigera Göteborg.

Anonym sa...

Oj då, ord och inga visor!
/t

Anonym sa...

Om nu inte graderna skall korrigeras efter Fontan så känns det lite fel att låna Fontans gradskala.....!?

Kan bara instämma att Fontan är lite felgraderar och saknar dessutom själv den teknik det krävs där.

Håller med om att tjejer har presterat grymt i MW.....go go girls.

Klättra å ha det roligt allihopa.

/ B-grades

Anonym sa...

Det är för jävla trist att vissa "gäng" (ni vet vilka ni är!!!) inte orkar rapportera in de ställerna/problemen det hittar på tex GBO, bara för att ha det som ett "hemligt" ställe bara för sina scorecardspolare! Änggården har ju varit på tapeten i flera år!

Peter Erhard sa...

Alright, hur låter detta:

- När jag öht fått se stenarna i fråga ska jag lägga ut vägbeskrivning till dem här på bloggen. Jag ska skriva jävligt noga precis hur man hittar till vad, var de mest eftertraktade projekten går och allt annat fint.

- När det finns fler än ett problem ska jag göra en förare som alla kan ladda ner och ge sig ut i vintersumpen med.

- Jag ska lägga in alla problem på jug som jag och andra involverade i denna sidan gör FA på.

Rättvist? Min och Starkes mailadresser finns på sidan, om ni misstänker oss för att hemlighålla något är det bara att maila. (Ok ibland finns det faktiskt skäl att hålla saker hemliga av accesskäl men det är ju en helt annan sak. Maila och ni får svar hursomhelst.)

Varmaste hälsningar!

Peter Erhard sa...

...och jag måste bara tillägga att jag ALDRIG varit med om att något hållits hemligt om man frågat efter det. Sjukt trist om ni råkat ut för det.

Anonym sa...

Ja på den här sidan finns inga hemligheter! Knalla ner till Botaniska och köp en orienteringskarta över Änggården och stick ut och leta block. Det är vad vi gör.
Har själv inte gjort ett enda problem där men däremot sett flera potentiella klassiker under rek-rundorna med löparpjux på fötterna.
Har personligeninte IT-kompetens att plåstra ihop en förare men delar ändå givetvis med mig av det (lilla) jag känner till om Änggårdsblocken!

/T