Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Samrådsplikten

Även om vi som sura Göteborgare sätter viss stolthet i att inte skriva textinlägg måste jag nämna bluffen om samrådsplikt som florerar på internet.

Naturvårdsverket säger:
"När du gör i ordning klätterleder, särskilt borrbultade, kan det skada klippan. Innan du gör en klätterled måste du därför först göra en anmälan om samråd till Länsstyrelsen."

På Utsidans diskussionsforum demaskeras tack och lov bedrägeriet. En njutnigsfull lösning på det hela är alltså att ringa länsstyrelsen och anmäla att man tänker bulta, skita i vad de säger om det och bulta ändå. På så sätt följer man både lagen och länsstyrelsens rekommendationer samtidigt som man gör klättersverige rikare.

Innan jag blir tjära-och-fjädrad vill jag bara tillägga att det finns mycket vettigt tänkt om bultar från till exempel bultkommiten och BKK. Borra, men ha hjärnan påslagen (=ring inte).

Dela:

3 kommentarer :

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ingen Kottplockare sa...

Jag förstår inte att en markägares ord inte väger tyngst i ett sånt här ärende.
När staten bygger motorvägar kan de tvinga folk från hus & hem med löjligt låga kontantersättningar som plåster på såren.
Men nu är det inga statliga motorvägar som bultas upp (även om somliga tenderar att bulta tätt) och att Storebror ska lägga näsan i blöt även på platser där bra markägarrelation finns är ju löjligt.
Men kanske vore det bättre om staten bultade och pröjsade markägaren, en klätterled faller väl också under epitetet "infrastruktur"?

Att Samrådsplikten skulle falla under samma paragraf som ansökan om Provborrning för gruvdrift är ännu löjligare.

SGT (Skjut-Gräv-Tig) är tjuvskyttarnas ordspråk i norra Sverige.
BTK (Bulta-Tig-Klättra) blir mitt.

Peter Erhard sa...

Naturligtvis är det smartast att tiga, men iochmed naturvårdsverkets tilltag (är det förresten inte olagligt att hänvisa till påhittad lagstiftning för egen vinnnings skull?) blir det uppenbart att man inte behöver tiga!

Skryt och skrävla om hur man bultar, chippar och gör aidar tradsprickor med pitonger, naturvårdsverkar står ändå maktlösa. Eller har jag tolkat det fel?

Återigen vill jag påpeka att jag inte uppmuntar folk att driva med länsstyrelsen, även om de förtjänar det.