Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Heddanism, 7A+, Hållsunga

John på sin delikata nytur (antar vi iaf, mycket mossa och löst bös på greppen...) i Hållsunga. I lyckoruset efter FA'n hasplade han ur sig ett skamligt gradförslag, men när hormonerna stillat sig och areten fått mer (än en) repetition bör konsolidering kring 7A+ ske.
Hållsunga, 35 minuter norr om GBG, har ett par branta hårda linjer. Totalt kan nog 5-6 finfina linjer sättas upp.
OCH, vi vet att det klättrats på dessa stenar förut. Men eftersom det inte står att läsa om det någonstans claimar vi FA's till rättmätig gubbe räcker upp handen.

Dela:

14 kommentarer :

Jon sa...

Handen upp!

Jag satte upp en linje på en prominent överhängande arete för många år sedan. Henrik har även repeterat denna och fick den dina äran att namnge den. "Leadbelly" alt. "Blymage" skulle jag gissa att valet föll på. 7a+-7b ca.

John A sa...

Nu anser jag, i likhet med den svenska bouldervärldens trendsättare, att det där med FA inte är speciellt viktigt:

http://thebrunoshow.blogspot.com/2008/05/fa.html

Du torde dock ha bevisbördan för att du var först...

Skämt åsido, Jon vet du vilka fler linjer som redan är gjorda?

Jon sa...

he he, jag tänkte mest att ni var intresserade av historiken.

Som sagt jag hade helt glömt att jag klättrade det problemet fram till en dag för några år sedan när Henrik ringde och frågade om den hade ett namn.

I övrigt har jag inte klättrat något mer av värde där. Ingenting alls mer när jag tänker efter. Henrik är nog en bättre kunskapsbank än jag.

Till sist måste jag väl också tillägga ingen människa är konsekvent allra minst jag själv. Jag lider av ett antal kantigheter som jag skulle vilja slipa ner något.... i synnerhet det lilla spårämne av alpinist som fortfarande gömmer sig i mina mörkaste vrår.

Pontus sa...

Så ni hittade lite linjer! Trevligt!!!!!

Skall finnas mer i området (en abetspolare bor i Hållsunga och har bra koll!)

Själv gjort 3 st linjer där för ett antal år sedan. Inte så svåra dock och gjorda utan pad. Måste dit igen och kika!

Cassius sa...

Vi repnördar har varit där och snglat många gånger. Tror att det blir en-tre klassiker på andra sidan stenen (hög slopig avslutning på ena sidan och bara högt på andra). Sen kan man nog starta ännu längre in på den gjorda areten. Mitt emot den stenen ligger även en dunderlinje men här ramlar man ner i ett hål. Kanske något för Emil? Kul att det utvecklas...

Anonym sa...

Jag och Boråsmaffian var där maj 04 (jag var tvungen att kolla gamla "dagens bild") och gjorde en del problem. Tror att vi mest var uppe på blocken till höger om repväggen. Kan inte minnas om det blev några vettiga problem.

/Fredrik

Anonym sa...

Var där för några dagar sedan och repklättrade. Kikade bland annat på den linjen ni har gjort (tror det var den), såg superfint ut...

Om man fortsätter runt "berget" till höger finns ganska mycket mer block och väggar med en hel del fina linjer.
Kanske till och med ett par nya repturer om någon nu skulle vara intresserad av det...

/Pär

Peter Erhard sa...

Vi stånkade runt berget i jakt på Hållsungagrottan som sulle ligga nära någon slags myr men hittade inget vi gillade. Mycket sten men inga konungalinjer.

starkes sa...

Ok Jon, misstänkte att du varit där och nypt (tror du nämnde det i Häller för ett par helger sedan).
Tar mig friheten att ändra Johns namn till det svenskklingande av de två ursprungliga namnförslagen som Jon nämner, det finns redan altför mycket angloinspirerade namn på repväggen...

Ska bli intressant att höra om någon claimar morgondagens avbildade linje också!

Jon sa...

Ja, alltså jag är inte säker på att det är just det problemet som är avbildat som avses. Jag har inte för mig att areten var så pass brant så det är mycket möjligt det är ett annat brant.

Anonym sa...

Det är den mest uppenbara linjen i området så det lär vara den (även om det var skamligt borstat) och graden verkar ju stämma. Ärendet får anses utrett.

.p

tompa sa...

Ha ha!
Blymage är nog den arete som ligger på stenens motsatta sida, en säker källa har precis telefonerat in denna information.
Heddanism är mao Troligtvis återigen Johns FA. Åtminstone tills den claimas av någon annan...

Förhoppningsvis känner Jon igen sig i morgondagens bild.

Anonym sa...

Inget kunde vara viktigare än att reda ut vem som egentligen var först.

.p

tompa sa...

Det är väl av hyfsad vikt att veta OM något gjorts och i så fall VAD/VAR. Någon kanske tar med området i en förare i framtiden...
Men VEM som gjort något, och NÄR är egentligen oväsentligt.