Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Dubbelareten 7A Lyse

Bummel har felbeta på den fina Dubbelaraten i Lyse. Jag röstar på redig uppgradering med hänsyn till svårigheterna i att hitta rätt sekvens. Visst är det inte så barskt när man väl gör det men det tog bra mycket funderande innan man stod på toppen.

Dela:

5 kommentarer :

John A sa...

Peter,

Jag tycker att du har fel i ditt antagande. Ett problems grad bör sättas efter bästa sekvens under optimala förhållanden. Hur onsight-bart ett problem är synes således vara ointressant vid denna bedömning.

Jag är för övrigt tacksam om Climbingpics hör av sig när crewet skall ut i fortsättningen. Det var alldeles för länge sedan sist.

Peter Erhard sa...

Vi har svettats i kalsonger på balkonger men lovar att höra av oss när det blir svalare. Kanske redan i kväll?

Förövrigt anser jag att dina åsikter bör förgöras. Dubbelareten med rätt beta=7A men det tog ändå massor av press innan vi satte den, vilket jag anser bör vägas in. Jag tycker också att problem med krux obehagligt högt upp bör få en bump liksom morpho-problem och problem med flera jämnhådra krux (svåraste passagen - pyttsan!).

Innan jag blir nesligt stämplad som graderingsteoretiker vill jag flika in att jag minsann inte alls bryr mig och klättrar för att det är kul och [insert valfri svagemans-klycha här].

John A sa...

Peter, ikväll och för övrigt hela midsommarhelgen är suboptimal.

Vidare har du förstås fel avseende dina graderingsteorier. Hur många försök hade det tagit med rätt beta från början? Skall du ha olika grader avseende om man gör ett problem os eller flash?

Slutligen är begreppet inte felbeta utan, förstås, fulbeta.

Peter Erhard sa...

Fulbeta är termen för beta given i mjugg, vilket innefattar fultick eller tekniktips från bildmaterialet i Göteborgs boulderförare. Felbeta har man kommit fram till själv och saknar således illvilligt uppsåt.

Avslutningsvis vill jag påpeka att då jag faktiskt sätter upp såväl nya problem som leder är mina teorier att betrakta som fakta. Jag har satt upp fler leder än dig, alltså är min teori tillämpad i större utsträckning än din och därmed fakta i jämförelse med dina teorier.

John A sa...

Point taken.