Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Skadelära: Impingement syndrome

Då ska jag alltså berätta om ett syndrom som jag drabbats av. Impingement syndrome. Ett j*vla påhitt men som visst verkar vara ganska vanligt bland oss idrottare samt lifestajlare.

Enligt Medicinsk Ordbok är Impingement Syndrome "En inklämning av sena el. dyl. vanligen i samband med idrott."

Detta syndrom kan vara ålderrelaterat (vilket jag inte hoppas på då jag ENDAST är 27 år). Då kan bero på överansträngning eller instabilitet i axelns ledkapsel. Antingen har jag alltså tagit i för hårt eller är jag klent byggd. Hoppas på det första av de två sista. I mitt fall gör det ont i ytterlägena då den inflammerade vävnaden blir inklämd av "axelbenet".

Vad ska jag då göra åt detta syndrom? Jag får åka till Frankrike UTAN klätterpjuck och bouldersäck. Jag får alltså nöja mig med att dricka vin, fotografera och gå slackline... hela sommaren. Detta är inget jag önskar att någon individ ska behöva genomlida då det är svårt psykiskt påfrestande.

Jag önskar er alltså, trots mitt bittra liv, en riktigt god klättersommar med mycket tickade problem/leder, kaffemagar och myggbett.

Återkommer efter sommaren med bilder av slott nere från Loire-dalen.
/Bummel

Dela:

4 kommentarer :

tompa sa...

Ingen röntgenbild vi får ta del av?

tompa sa...

Symtombeskrivning?
Så att alla hypokondriker out there får nåt att oroa sig för.

Anders sa...

Har själv drabats av detta skit och det sitter kvar trots att det var ett halvår sedan jag kände de första smärtorna. Har fått tre cortisonsprutor och än så länge har inget hjälpt så jag kan rekommendera att man tar grejen på största allvar. Har själv i princip inte kunnat klättra sedan i julas och mkt annan träning blir tyvärr också lidande. Snacka om psykiskt påfrestande!!

Foggy sa...

Surt sa räven.. Sitter i samma position. Främre korsbandet i vänster knä fick sig en kyss av en trampolin.. Nu ska jag försöka övertala Södersjukhuset att op:a sfsm. Goodbye klättring, surfsemester x 2, snowboard, löpning, cykling etc etc.. höst och vinter more or less helt körd..