Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

VKTIGT: Accessproblem på Häller

Häller är en av de bästa klipporna vi har i Sverige, och har tidigare varit ett skolexempel på hur långt man kan komma med respekt, dialog och den gästfriaste av bönder man kan föreställa sig. Tyvärr har det på senare tid förekommit ett antal mycket grova övertramp: toalettpapper i hagen, skräp, sällsynt klantiga trädhuggningar, skrik invid husknuten, obetald parkeringsavgift, solning på bondens gräsmatta och liknande.
Detta är en vädjan till hela klättersverige (och, på förekommen anledning även klätternorge): visa största möjliga hänsyn vid klippan. Parkera bara om det finns gott om plats, betala den högst rimliga 20an, för inte väsen, städa efter dig och andra, lämna inte skit eller toapapper, hugg inte ner träd, borsta bort dina och andras tickmärken, var trevliga, håll er borta från bondens tomt och åk nån annanstans om det är mycket folk där redan.

Hjälp gärna till att sprida detta till andra. Skriv ett inlägg på ditt nätforum, sätt en notis i din tidning eller berätta om problemen för folk som brukar vara i Bohuslän. Detta är allvar!

Dela:

5 kommentarer :

Anonym sa...

Skicka gärna detta till steepstone och andra norska siter, det vore oerhört tragiskt om det blir större problem här!

tompa sa...

Japp, sprid ordet vidare!!!!!

Peter Erhard sa...

Skickat till Steepstone. Hoppas jag inte göder en internationell konflikt med bilden ovan, alla är lika välkomna att plocka skräp och vara trevliga mot bonden. :)

peblin sa...

Postade det som en nyhet på SF.

Spång sa...

Bra att ni tar upp access! Bouldrare är inte immuna mot accessproblem, tyvärr. Om vi sköter oss när vi är ute och klättrar får vi behålla den fina klätringen. Mer tankar på herrspang.blogspot.com