Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Fruset i Utby

På väg till Domen för familjeklättring i lördags skymtade färsk is vid Utbyklipporna. Den långa formationen på bilden ovan såg särskilt spännande ut. Med ringa erfarenhet från den frusna världen behövdes en betydligt mer kunnig partner varvid Mange E telefonerades, samtalet resulterade i en morgondate påföljande dag.
Vid söndagsmorgonens rendez-vous dömdes linjen ut som alltför skör/skröplig/"vit" (de två is-rävarna använde termer jag inte förstod...), istället bestämdes att den identiska grannlinjen strax till vänster skulle beklättras.
Mange ledde första repan och Patrik den andra. Själv följde jag tacksamt, och full av självförtroende, på ett av halvrepen. Och efter en dryg timmes mixande, stämmande, huggande så kände jag mig nästan som en is-räv. Fantastiskt kul och rejält med äventyr för pengarna!
Hoppas på en snar re-match så de fortfarande alltför blanka prylarna antar en mer klädsam patina.

Dela:

3 kommentarer :

Sören sa...

coolt.

Magnus sa...

Bumpa två gånger med vänster hand, trippa med fötterna, korsa. Voila!

Magnus sa...

Blir så exalterad av att gbgklättringens äventyrligaste disciplin fått lite uppmärksamhet på det världsomspännande nätverket. Igår kväll vände jag o H-K 2/3 upp på den långa vita linjen, aka Grooven, aka Trotskis Hämnd. Nya försök till säsongens första bestigning görs just nu av ingengören. Leden Starkes pöjk klättrade heter Larsons Ränna, aka Voie Larsson.