Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Trender & dumheter 2009

Året som gått bjöd redaktionen på upprepade Chironicoresor, strukturerad och framgångsrik fingerträning, torr och kylig vår, lustiga internetpåhopp från anonyma föredettingar men också ändlös höstblötma och smärtsamma sjukskrivningar. Årets grad var utan tvekan 7C+, mycket trevligare än onskefulla 7A+ från 2008.


Hur vi bakom climbingpics upplevt 2009 är i runda slängar lika intressant som hur omvärlden upplevt året. Tack vare det vetenskapliga miraklet google analytics kan vi se världen genom våra läsares ögon. Det sökord som genererade mest trafik till oss från google var *fanfar* Climbingpics med 1800 träffar. Måttligt intressant, så låt oss fortsätta neråt i listan. Vårt starkaste affishnamn visar sig en bit ner i sökkriteriet climbing pics tompa vilket genererat 436 träffar. Årets populäraste problem visar sig vara Inte illa pinkat av en trähäst med 188 sökande som hittat rätt. Andra populära problem är Slip slap slop (148), den vackra Walk the line Ulvås (141) och Skotofobi (121). Det är förstås oklart om våra besökare verkligen sökte information om de aktuella problemen eller var ute efter att bota sin mörkrädsla och sina trähästars inkontinens. Svar fick de iallafall, rätta som felaktiga.

En hel massa träffar handlar om styrka, maxstyrka, hypertrofi och andra träningsrelaterade saker. Det utgör ingen vidare intressant statistik med undantag för enstaka brådskande spörsmål som Bli stark snabbt och Bli starkare på några dar. Längre ner i listan visar det sig däremot att hela 28 personer sökt information om det obskyra problemet Big bengt i Utby. Communityn tackar Petter för att ha satt den märkliga femman till världen. Lolo Ferrari genererade mycket trafik 2007 och 2008. 2009 verkar intresset för problemet ha svalnat då endast 10 personer nått vår information om det. Tydligen har en yppig porno-aktris tagit sitt artistnamn efter det snygga men dessvärre chippade problemet. I samma veva redde vi ut vilka regelverk som bör efterlevas gällande Animal fuck för ett femtontal undrande. Nio personer ville veta mer om Pytagoras sats och lyckades med det, fyra intresserade sig särskilt för Eldkastare, två personer inbillade sig att Dub fortfarande står som 7C (sökkriteriet Dub 7c avslöjar dem) och sex personer sökte information om greppstyrkelegenden Arne Persson. Vi hjälpte dem alla!

Mindre stolta är vi över att tre personer vänt sig till oss för att få veta mer om Pissmoves. Två personer förknippar oss även med Vita lögner. Nåväl, hellre än svarta. Två personer vände sig till oss för detaljer rörande konceptet Skjut, gräv tig. Eftertankens kranka blekhet fyller oss med skam häröver.

Då drar vi oss hellre till minnes de tre personer som angett Climbingpics "bättre än" som kriterium. Vad är bättre? Inte mycket, tydligen. Fyra personer skanderar att Jag vill bli starkare. De fann svar, och vi hjälpte i nästa andetag två villrådiga med frågan Hur mycket väger ett bilbatteri?. Tyvärr visade bara en person intresse för våra erfarenheter gällande Haveri till sjöss.

Avslutningsvis vill jag nämna några frågor av mer filosofisk natur. Hur blandar jag oljeblandad bensin ställer vår analytiska förmåga på sin spets (eftersom den redan blandats, annars vore den ju inte oljeblandad). Behöver man styrka för power öppnar dörren till en semantisk labyrint. Lättare är det att svara på spörsmålet Att önska sig och få, iallafall om vi visste var frågeställaren önskade sig. Kanske ställde samma person förfrågan om att Bli en starkare person ? Vi slår oss till ro med att ha hjälpt en medmänniska i svårigheter med Sen tonårsrevolt samt att uppmaningen Håll ordning på sladdar leder rakt hem till oss, liksom att vi försett personen som förberedde att åka Jorden runt i en kundvagn med nödvändig information. Gott nytt år alla!

Dela:

9 kommentarer :

t sa...

Bättre sammanfattning av 2009 går inte att få, vasst jobbat P!

Anonym sa...

Kul P!
/mh

Anonym sa...

Den skönaste summeringen man kommer stöta på detta årsavslut, tack!

//Jeppe

PS. Som kuriosa kan nämnas att grannsajten crimp.se sedan 2005 har mellan 10-25 besök per månad efter sökning på "höftoperation". Många är de stackare som får upp en sunkig bild från Gaisenjarga i sin jakt på nya kroppsdelar.

Anonym sa...

Och vad har nu DUB för grad?

t sa...

Det är väl upp till dig?

Peter Erhard sa...

Tack Jesper. Ni får väl lägga in nåt skämt i höftledsbilden.

Dub anses väl ligga runt 7B+ men det kan förstås diskuteras. Jag ville mest göra mig lustig.

Sören sa...

haha, klockrent.

Anonym sa...

Jag tror 2010 kan bli året då CP gör en CS .

Anonym sa...

Dub e di doo har blivit bra mkt lättare efter ihållande borstning. Grep som var svåra att hänga i är nu riktigt bra! Nåja, bättre är väl mer passande. Ett av få problem som jag känner är lättare/passande om man är kort el medellång.
// Sören