Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Fäst din Moonbräda


Snåla inte in på expandrarna till din Moon-bräda. Den andra olyckan i närmsta kretsen på bara några månader.

Dela:

18 kommentarer :

Johan sa...

Shit nu blev jag stressad, åkte hela skiten ur väggen eller vad hände?

Hur fäster ni/den skadade? Endast gipsplugg?

Kim sa...

Hela skiten åkte ur väggen. För kort skruv och för mesiga plugg förmodligen. Brädan var fäst på en planka och sedan monterad i väggen med 10 skruvar + plugg. Misstänker dock att plankan var i det minsta laget breddmässigt.

Nästa gång:
- rejäl bakplatta
- ordentligt tilltagna skruv
- monsterplugg

Carlos Cabrera sa...

Shit! Ser ut som du har piercad läppen med hammare. Hoppas det gör mindre ont än bilden antyder.

Kim sa...

Äsch, jag överlever. Armbågarna och lårkakan är värre :D

Anonym sa...

Mollyplugg!

/FJ

Kim sa...

Ska genast besserwizra Calle och säga "gör om gör rätt". (hade det varit jag som satt upp brädan hade den naturligtvis aldrig åkt ner)

t-prick sa...

Håller med FJ, mollyplugg är det som gäller, om det nu är gipsskiva.
Och tänk på fördelning/spridning av hålen i bakplattan eftersom en högt placerad skruv generellt fäster bättre i väggen än en lågt.

t-prick sa...

Håller med FJ, mollyplugg är det som gäller, om det nu är gipsskiva.
Och tänk på fördelning/spridning av hålen i bakplattan eftersom en högt placerad skruv generellt fäster bättre i väggen än en lågt.

John V. Antonson sa...

Mäns våld mot kvinnor måste stoppas nu!

Kim sa...

F & T: Tror vi snackar betong alt. tegel i detta fall.

J: Han är grym på att gillra fällor ; )

Anonym sa...

ok, men ett litet tips om det är en gipsvägg och ni skall montera en planka bakom så är det till 99%säkerhet en regel vid varje sida karm som går förbi karmens översida hela vägen till taket,om dörrbladet är ca 80 cm är ditt karmyttermått 88,5 = öppning 91= centrum dina skruvar 95,5 cm. om du tvekar om det är betong eller tegel så är det nog tegel , vanligt fel är att man använder vanliga plastplugg,som är ok i betong, samt att man ofta tar för korta skruv till pluggen . låt skruven gå igenom pluggen

t-prick sa...

Tegel är lömskt, där har jag också dragit ner en bräda i skallen. Vid tegel kör jag med rejält långa plugg.
Reglar i väggen ovanför dörrposten underlättar givetvis, men brädan måste skruvas i överkant även i mitten. En totalvikt på 120 kg som koncentreras i greppbrädans överkant får hela konstruktionen att vika sig utåt annars.

Anonym sa...

This is hardcore shit , hur mkt drog du , 55 kg ??

Jag ser framför mig att nån snart kommer dra av nedre pocketsmassan .


och det är så jävla coolt , nä nu måste jag ner och dra lite !!

Anonym sa...

om man tar en 45x220 planka och skruvar i varje ända så lär den inte svikta på mitten.MVH Johan Schollin, glömde signera min förra kommentar.

t sa...

Hmm, 45mm. Ju tjockare bräda desto större blir ju den utåtriktade kraften på översta skruvarna. Särskilt vid, tex, pullups i juggarna som alltid sitte överst på greppbrädorna.
45mm lär ju inte svikta, rätt & riktigt, men då ska skruven vara saftigt långa så brädan inte rycks ut ånyo.

Peter Erhard sa...

Brädans eller skivans höjd är den viktigaste faktorn. Ta en stor skiva, fäst brädan längst ner och skruva så högt som möjligt.

Anonym sa...

45mm behövs även för att du skall ha något tillräckligt tjock att skruva själva greppbrädan i, sedan får du bara 4 st ca 6 mm hål att laga när du skall flytta. om du jämför lastvärden gentemot en mollyplgg i troligtvis ett lager gips som det brukar vara i en lägenhetsvägg. så kan du mångdubbla dessa. förutsättningen är själklart at man använder riktigt långa skruv min 120 långa.

tomas sa...

22 mm funkar fint. Jag har ibland fäst greppbrädan genom att förborra bakre brädan och trätt i skruv bakifrån, dvs innan bakbrädan fästs i väggen. Sen är det bara att trä på greppbrädan på skruven. Gäller att dessa inte är för långa och att använda rätt dimension på brickorna.
Självklart ska brädan vara bred och greppbrädan monteras längst ned.