Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Sökordskrönika 2010

Vi har inspirerat och hjälpt tusentals personer under 2010. Det är ju bra, men det ännu roligare att se hur många vi vilselett eller förvirrat. Det vetenskapliga miraklet webbanlys berättar exakt hur illa ställt det är.

Om vi tittar längt upp i statistiken ser vi att de flesta fann vad de sökte. Ord som climbingpics (1 715), climbingpics blogspot (444), "boulder fur alle" (286), det nya fontan (212) och site:climbingpics.blogspot.com bli starkare (159) fångar kärnan i vår kommunikation.

De problem som flest intresserat sig för under 2010 är midnight mölndal (123), hönö full pull (70), steilhang (67), hylteberget (visserligen inte ett problem men intressant nog för 62 personer), norrlands guld +mellby (58) och järnspiken nylöse (52). Den tragiska Royal madness eftersöktes av 52 förvirrade själar och hamnar därmed ovanför den magnifika Hammerstryke med 45 poäng. Colosseum ss hittades av 45 och Voodoo av 43 personer.

Det står bortom allt tvivel att det är jag som är det redaktionella dragplåstret. Peter Erhard hittades av hela 96 fans, bummel andreas av 44. Ingen ville lära sig om Tomas. Att det bara är jag som använder mitt riktiga namn har inget med trafiken att göra. Tudor bompa når inte upp i min klass utan får nöja sig med 37 träffar, Henry bara 13 (vem är Henry?), hanshelleren kanske inte är en person men hittades av 6 personer. 3 besökare angav peter erhard "bli starkare" som ingångsvärde, och visst finns det mycket kvar att hämta på brädan även för mig. Torbjörn Sandvall sålde mig mina grippers och lockade 3 besökare, min pappa Per Erhard drog 2 besökare (tack pappa) och lika många sökte Torbjörn Sandvall mobil. Tyvärr angav de inte om de ville ha hans telefonnummer eller en roterande barnleksak. Det kvittar, vi har ingetdera.

Tillgänglighet är viktigt på internetz nuförtiden. Vi stänger inte ute någon utan låter folk stava som de vill. Hela 92 personer tror att vi heter climpingpics, 50 gav sig på climbinpicks mot bara 5 på climbinpics. 2 angav clombingpics (vafalls?) och lika många gav sig på climbingpicts.

Annars är träning lika hett som 2009. Maxstyrka är populärt med 122 ansökningar och 115 personer ville veta mer om hypertrofi. Vad är styrka fick 82 personer veta, 61 besökare fick lära sig om grippers styrka. Hela 37 personer uppmanar redaktionen att bli starkare med söktermen climbingpics bli starkare vilket är lite oroande. Andra lustigheter folk hoppas på var bli stark men inte bli större, bli grymt stark på kort tid (bra tänkt!), bli stark snabbt, bli stark på kort tid och bli stark utan att få muskler (lycka till med det). Någon hoppades kunna tanka hem ett captain of crush diplom, men det blev naturligtvis ingenting med det.

Längre ner i listan hittar vi svårt förvirrade sökningar, såsom du måste kommer o bli stark, eller behöver inte bli starkare för träna mycket (vad i hela friden?) samt den retoriska går det snabbare att bli stark om man tränar mer. Vad personen som intresserar sig för passiv handträning ägnar sig åt låter vi vara osagt.

Annars blev vi glada av att hela 45 personer försökt hitta oss på climbingpics.se, och nu kommer Fredrik på crimp registrera den för att kunna byta mot stulna lapisborstar. 4 personer ska köpa hus i bohuslän, hela 3 stackare inbillar sig att vi vet hur lång tid tar det att bli en bra bouldrare eller hur man knyter en fjärilsknop. Börja med ett snöre, bättre råd än så får du inte här.

Har du problem med friktion under skon? Förmodligen inte lika allvarligt som de tre personern som använder "oljeblandat till dominator".

Det var sammantaget ett bra år för våra läsare, även om jag hoppats på fler än det knappa 20-tal klättrare som intresserat sig för stretching. Kanske beror det på missförstånd? Fyra personer klagar på stel av stretching och en försöker sig på stretching bra nyvaken. Grottspråk åsido, det blir inte bra.

Gott nytt år alla.

Dela:

8 kommentarer :

Kim sa...

Hahaha! Mycket bra Peter :)
Gott nytt år!

Daniel Olausson sa...

Hahahahahaha, sjukt bra läsning! Jag efterfrågar en sån här rapport i månaden under 2011!

Gott nytt!
/DO

Carlos sa...

Kul! Kul med engagemang och kul att ni sprider kunskap om träning. Tack för en bra blog Gott nytt år!

Anonym sa...

"stulna lapisborstar"? Har ni fler än en av mina?

Peter Erhard sa...

Tack tack! Ingen av de borstar vi har är "dina" Fredrik, de är "våra".

t sa...

Grymt bra P!

martin sa...

vi på dvd önskar er på cp ett riktigt gott nyp år .

Anonym sa...

Tack för go läsning o tack för ett gött 2010 kära "kollegor"!

B