Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Arkivfynd: Climb In - utesäsongen är över!


[2013-02-10, Canon EOS 7D, Canon EF 17-40L, f/4,5, 1/160s, ISO 800]

Under helgen har det sedvanliga Climb In hållits i Utby. Även om Climbingpics inte lyckades närvara med någon större representation under begivenheterna vet vi erfarenhetsmässigt att det brukar vara fantastiskt roligt och vi vill passa på att rikta en stor eloge till de entusiaster i Göteborgs klätterklubb som varje år anordnar detta evenemang. Bra jobbat!

Det valda namnet på evenemanget, Climb In, förtjänar en egen reflektion. Det är verkligen ett mycket passande namn. För visst är det ofta så att Climb In markerar ett slut på den egentliga vårutomhussäsongen. Temperaturen höjs och det blir svårt att hitta erforderliga sändförhållanden för de kvarvarande boulderprojekten. Climb In - dags att börja klättra inomhus (eller, såsom på senare år, inleda den inknutna säsongen)! Visst kan det fortfarande komma en och annan lite kallare dag men i huvudsak är utomhussäsongen över och vi får njuta av minnena från den som varit. Här Peter (Goldilocks) på Fletch ss (Sex med Babylon), vid en härligt vintersnöig Utbyäng.

Och när jag ändå håller på att, i vart fall indirekt, begrunda klättertemperaturer kan jag inte motstå att dela med mig av en uppsnappad monolog härrörande från en svensk klätterlegend:

- När det är över åtta grader då är det för varmt att klättra.
- När det är under åtta grader då är det för kallt att klättra.
- Och när det är åtta grader, då är det både för varmt och för kallt för att klättra.


Dela:

0 kommentarer :