Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Boxvik revisited


[2013-05-04, Canon EOS 7D, Canon EF 17-40L, f4,5,1/320s, ISO500]

Efter den initiala hypen runt Boxvik var det som att intresset dog ut något. Tittade man i GBO fanns det fyra problem upplagda och inget under 7A+. Jag är övertygad om att detta inte ökade områdets dragningskraft.

De senaste åren har jag varit förbi Buddha Rhubarb Butter någon gång men inte varit uppe i det egentliga Boxvik. För någon helg sedan åkte dock jag, Frej och Klas dit.

Blockhavet i Boxvik är knöligt och arbetssamt att ta sig fram i, särskilt med crashpads. Klättringen är dock värt mödan. Vi stannade till vid Spökplumpen och det jag vill minnas är Sloggi. Båda problemen är riktigt bra men hårda. Ingen fick sända.

Det vi dock uppmärksammade är att stället faktiskt har en mycket stor potential för nya problem. Vi passade dessutom på att klättra en hel del nygamla problem, dvs. problem vi är övertygade om att någon tidigare har klättrat men inte rapporterat in. De sammanlagt sex problemen namngav och graderade vi samt rapporterade in på GBO. (Om någon känner sig bestulen på sin FA så får den skylla sin egen slöhet!)

Här försöker Klas på den till Olle Wehlin särskilt tillägnade, Så jäla coolt! Med fler rapporterade problem i området tror jag att Boxvik kan få en ny blomsterperiod - det är området värt. Nu skall bara någon orka ta tag i att rita en topo över kaoset!

Dela:

0 kommentarer :