Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Hummern - en västkustsk delikatess


[2013-05-05, Canon EOS 7D, Canon EF 17-40L, f4,5, 1/500s, ISO800]

Originalsekvensen på Hummern var ohemult jobbig. Den var dessutom notoriskt svår att komma ihåg: tå eller häl och var skall den vara? Efter Anjas geniala startbeta: höger hälkrok/jam - korsning till liten list - korsning till undercling, är problemet numer inom räckhåll för de flesta. Till den superba startsekvensen adderas några större drag mellan hyfsade grepp, ett litet hopp och sedan en lätt men hög urtoppning.

Här försöker syster Lotta avnjuta anrättningen med den nya Lottabetan, en lätt modifierad Anjabeta med ett tåjam istället för den jammade hälkroken - ytterst delikat. Hade problemet gått på ett blockl istället för på en vägg hade det definitivt fått tre stjärnor i min bok - en västkustsk delikatess!

Dela:

2 kommentarer :

Anonym sa...

Vet du om någon lyckats gå med höger hand först till undercling & sen ta crimpen med vänster istället? Då ha hö häl i starten. Mina starka gubbar gick med vänster hand först till crimpen, vä häl på; kan inte rekommendera detta om man inte har schysst överkapacitet.. Skitfint problem, verkligen!

John Vleugels Antonson sa...

@Maja,

Nej det vet jag inte. Men om du lyckas med den sekvensen kan den nya "Maja-betan" lanseras!