Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Nya GBO uppe!


Efter år av hackerattacker, retroclaiming och anonyma feskare är äntligen nya GBO uppe. Det finns en del kvar att fixa men sätt igång ändå. Logga in (med Facebook, bara med Facebook), regga några gamla sänd och kanske ladda upp en topo?


Till GBO  (samma gamla goda)
Snack ersätts av FB-gruppen GBO Bouldering. Alla tankar är välkomna. Gå med direkt!

Varmt tack till de som jobbat fram nya GBO: Martin, Henrik, Marcus, Ola och Mathias. Ni är bäst.

Dela:

26 kommentarer :

Kim sa...

Ja! Hurra!

Anonym sa...

Fan får väl gå med i Facebook då..
/ Henrik Sennelöv

Kim sa...

Ja! Hurra! ;)

Johan R sa...

Riktigt kasst! Ursäkta min negativa inställning, men jag kommer inte gå med i FB bara för att rapportera in alla nya problem eller kommentera. Övergår istället helt till 27crags. Skapa användarkonton så man kan rapportera in problem utan att behöva signa ett FB-konto.
Mvh Johan Rapakko

Anonym sa...

Hm
/ Henrik sennelöv

Anonym sa...

Tur att man har gått i pension
För jag använder inte Facebook.
Och kommer därför inte kunna använda Gbg

Oavsett bra med allt jobb ni har lagt ner
Jag tycker fortfarande att gbo har bästa lösningen
på en nätboulderförare.

Mvh martin j

Anonym sa...

Ps
Glömde skriva att den är lite för vit
Man blir bländad , lägg in någon bakgrundsfärg !

Kram / martin j

Kim sa...

Naturligtvis är detta inte rätt forum att fråga (eftersom ju Gbo inte är lika med Climbingpics) men när ändå diskussionen är igång: vad är anledningen till att man inte kan logga in via Googlekonto?

Peter Erhard sa...

För att facebook är den tjänst där folk i högst utsträckning är sig själva. Ni som tycker det är trist, visst hade det varit skönt om det funkade att vara så anonym man ville men att kunna städa bort anonyma feskare kommer göra mycket för tonen.

Vi har inte haft ambitionen att lösa allt för alla. De som saknar dator och telefon har det ännu sämre förspänt än de som inte använder FB. Vi vill göra det som blir bäst för de som använder GBO mest. Hot och gnäll undanbedes, men konstruktiv kritik är naturligtvis högst önskvärd.

Johan R sa...

Då kommer väl gnället om hemliga områden försvinna också då t ex jag själv som öppnar upp nya sektorer inte har möjlighet att rapportera in. Visst att sidan inte funkade så bra innan. Jag förstår tanken med att ha inloggning via Facebook, men vem som helst kan ju skapa falska alias för att vara anonyma.
Jag vill inte vara gnällkärring nu, men tycker det är tråkigt att ja numer inte kan delge mina klätterfynd med övriga klättrare.
Mvh Johan Rapakko

Anonym sa...

Käre Peter
Jag vill oxå tillägga att vi som envist håller oss ifrån fb är en ytterst liten minoritet så det lär knappast bli något problem

kör hårt och bra jobbat ni som har varit involverade //

/martin j

Johan R sa...

Martin j: jag har gjort nästan 40 fa detta året och de flesta i Göteborg med omnejd. Visst är det då ett problem att jag inte kan regga dem i framtiden nu då? Eller ska jag vara en anonym förstabestigara bara för att jag inte vill skaffa FB? Jag ser ett problem och vill diskutera lösning. Detta är stället jag kan göra det just för att jag inte kan logga in på gbo
Mvh Johan Rapakko

Anonym sa...

Kul att jag plötsligt blev talesman för gbo !

Jag säger :

Samla alla fas till den 31/12 o lämna på fabben för vidarebefodring.

Ascoolt o oldskool

Kram
/martin j

Anonym sa...

Regga ett FB konto under namnet Feskarn å använd det bara för gbo så e problemet löst Johan.

Det borde gå att ha ett system där man kan regga på ett annat sett än genom FB, vist tusan kan man vara anonym och skita i att vara en riktig människa på en FB profil. Det är naivt att tro något annat. Det verkar ju funka bra på bleau. Om någon skriver under "falsk/anonym" identitet så raderas denne med alla kommentarer som gjorts i namnet typ. Man skulle ju kunna regga sig som medlem i gbo eller via mail eller något i den stilen.

Dessutom har väll problemet med anonyma kommentarer minskat drastiskt efter att det började raderas sådana och de med namn klagade.

/Feskarn

Anonym sa...

Tyckte det var väldigt skönt att man kunde kommentera anonymt på gamla GBO, mest för att slippa få alla konstiga frågor och blickar på Fabben.
Tror att ni nu med kravet om inloggning dödat GBO, att folket kommer strunta i att regga sin information om områden och problem. Eller så kommer ni få en "elit" inom GBO som tycker och tänker som dom själva vill.
Men man får också förstå att GBO är en privat sida, alltså ingen (vad jag vet) sida som får pengar av klätterförbundet för att främja bouldering.

Puss och godkväll // Plutten

Anonym sa...

Alla anonyma gnällare har ju climbingpics kvar.

//Trålarn

Peter Erhard sa...

Det är inte omöjligt att man får vara anonym i framtiden igen, eller att vi bygger ett system med egen inloggning. Vi börjar så här och ser hur det funkar. Lite dumt blir det ju att vi kör feedback på gbo-gruppen på fb men ni som inte har facebook kan ju skriva här så ska jag skicka vidare.

Anonym sa...

Det går väl att logga in med googlekonto?

Anonym sa...

Martin j: din tilltänkta pension har fått avslag, ut i bergen med dig.
/ Henrik Sennelöv

Johan R sa...

Nej, Google funkar inte. Har prövat.

Anonym sa...

Google ska funka. Felrapportera på FB-gruppen bara.

Henrik S sa...

Eller felrapportera här, ni som inte använder facebook. Eller för all del, maila webmaster via länken på sidan (under inloggningsmenyn).

Marcus sa...

Något konstigt hade hänt med Google-inloggningen, men nu skall den vara igång. Tack för felrapporten!

Marcus

Kim sa...

Kanon Marcus! :)

Peter Erhard sa...

Johan också nöjd?

Johan R sa...

Mycket nöjd.
Tack =)