Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Sökordskrönika 2013


2013 var ett bra år. Kim och John har styrt upp den redaktionella kvaliteten och Bummel har i vanlig ordning stått för den konstnärliga spetsen. Jag och Tomas har begränsat vårt engagemang till det vi gör bäst – att dricka öl på styrelsestämmorna.

Vi är glada över att kunna rapportera att personkulten sjunkit. John Von Antonsson är populärast med fyra magra träffar, och Peter Erhard har bidragit med så få som två. Det är ändå stvå fler än det summerade intresset för de övriga redaktörerna tillsammans som alltså kammade noll. Men John och Kim kompenserar genom att stå för årets två populäraste inlägg: Grannys Panties och A roof with a view. Föredömlig exponering av kvinnokött, till skillnad från hur det ofta ser ut i resten av samhället. Men det är en annan diskussion som ni får ta på 8a.nu.

Den mest sökta termen efter olika varianter av climbingpics är - håll andan nu - Fredrik Jutfelt med 211 träffar. Vi misstänker att gråsuggornas olika intresseorganisationer ligger bakom. Grattis Fredrik!

De populäraste problemen var den superfina och sökvärda Groovesprickan i Häller och lite oförklarligt Kjugeeliminationen Delikat spagat med 79 träffar var. 44 besökare sökte och fick läsa om Sockerbiten, 39 om Hand of Death, 30 om Fettot har vita jeans samt Mon gout. Blandad kvalitetsmedvetenhet således, makalösa problem som Henriks dyno, Nihilisten, Endless possibilities och High voltage fick alla nöja sig med färre än tio sökningar vardera. Den populäraste graden att söka på var 7C. Glädjande eftersom det är den typografiskt mest fulländade ordbilden.

Årets mest popuära område var värdigt nog Häller. Därefter följer Gärdsås, Horred, Mellby, Ringla och Hylteberget. I övrigt fylls listan över populära sökord på olika förfrågningar om hur man blir starkare. Bli starkare, Program fingerbräda, Maxstyrka, Träna maxstyrka är vad allmänheten vill ha och också vad vi levererat, tillika allehanda tips om stretching.

Men nog om allmämnhetens begär, det är i den långa svansen guldkornen finns. Jag vill framföra en ursäkt till de 9 personer som gick en säker död till mötes efter att ha lärt sig Skarva rep av mig men är samtidigt nöjd över att ha hjälpt de 18 som sökt och fått information om Urbanklättring. Vad nu det kan vara.

4 personer sökte och fick information om jug.nu (välkommen till 2010-talet), 2 personer fick veta mer om oförklarliga Climbing Pete uthållig, och lika många blev upplysta om det lika märkliga De overkliga (det är nog John och Kim som avses). De som aktivt sökt information om Hallux valgus klättring är mina personliga favoriter. Med rätt hallux valgus-teknik kan du hälkroka med tårna hur konstigt det än låter.

En favorit från förr är Lolo Ferrari pics. Det fina men tragiskt chippade problemet i Magic Woods har en märklig förmåga att klamra sig fast i det allmänna medvetandet. Synd bara att resten av internet översvämmas av dess porrfilmsinspelande namne.

Vad de som sökte efter blogspot.se 6C, Stenbrott Åmål, Tomas Johanssons telefonnummer (ja det faktiska telefonnumret siffra för siffra), Alltså vi ska träna upp dina små, Animal fuck, Ass hole pic, Bli ditt starkaste jag, En känd klättrare, Energiförbrukning viktväst, Grym kärleksförklaring, Kul om farfar eller Mannen med gummiansikte egentligen var ute efter vet vi inte. Men de som sökte efter Storklever fick i alla fall lära sig mer om klippan Stor-kleva utanför Säffle.

En del frågor vi lyckats besvara är riktigt märkliga. Vad sägs om 2w, hur många watt motsvarar det?, eller den årligen återkommande Bli starkare utan träning. Flera frågor handlar om hur ont det egentligen ska göra att stretcha. Ont stretch split och Smärta split är bara några exempel. Att ifrågasätta att det gör ont är lika befängt som sökningen på Sandbag Utby.

Slutligen vill jag komma i kontakt med de som anklagat oss för Trickfilmning. Sånt får ni fråga Mathias och Jacob om, förslagsvis i GBOs forum. Och hur underhållande det än har varit att skriva detta verkar inte sökordskrönikan hamna på topplistan över lästa inlägg som Jonas antydde. Kanske är 2013 året den trenden vänder?

Fortsätt söka så ska vi leverera. Inga frågor är för konstiga.

Dela:

2 kommentarer :

Jonas sa...

Alltid lika intressant läsning!

Anonym sa...

Där satt den, vackert sammanställt!
Mer SEO 2014!
Tompa