Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Bilfolket

Praktiskt taget uppvuxen i en husvagn kan jag inte sluta fascineras av bilfolket och dess fordon. Människor, ofta klättrare, som på ett snillrikt sätt förvandlat sina minibussar till fullt fungerande hem. Uppfinningsrikedomen, det smarta (och ibland idiotiska) sättet att utnyttja den minimala ytan, uppvärmningslösningarna, köksmonteringarna. Lite som verklighetens Kalle Anka-husvagn (fast bil).


En frukostlagande Emma i "The green machine" strax efter ilandstigning, Kiel.

Jag skulle kunna ägna hela vilodagar åt att göra studiebesök i dessa, för ändamålet, perfekta boenden. Jag menar, en bil som faktiskt är ett hem men ser ut som en bil och därför kan parkeras nästintill var som helst utan att lagens långa arm knackar på dörren och avhyser på grund av olaglig camping (eller vad det kan heta) får väl ändå beskrivas som varje klättrares våta dröm.


Loppan vaknar upp till ytterligare en dag i Font, den här gången Isatis.

Men bilboendets Mekka nummer ett måste väl ändå vara USA. Aldrig har jag sett en sådan uppsjö av camper vans på en och samma gång. Likt gigantiska sniglar bär de runt på sina bostäder landet runt för att hitta the perfect conditions (vilka infaller i princip när som helst var som helst).


Bilboende modell större i Pie Town, New Mexico.

Tänk er framtidens bilkyrkogårdar. Milsvida skrotgårdar proppade med minibussar av alla dess slag.
Röda, blå, gula, vita, gröna. 
Som dockskåp på hjul.

Dela:

0 kommentarer :