Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Fyrstjärniga problem, finns de?


Foto: Lina Vleugels

Stjärnsystemet, det kvalitetsbedömningssystem vi populärt använder oss av vid skattning av boulderproblem, går som bekant från ingen till tre stjärnor. Nollstjärniga problem utgör det stora flertalet. Dessa problem utmärker sig på så sätt att de inte utmärker sig på något sätt. De flesta nollstjärniga problem är helt ordinära, ett antal är riktigt dåliga men inget är riktigt bra. Om ett problem är riktigt bra är det ett enstjärnigt problem. Riktigt, riktigt bra problem är tvåstjärniga och riktigt, riktigt, riktigt bra är trestjärniga.

I Bishop finns det dessutom två problem som är riktigt, riktigt, riktigt, riktigt bra, dvs. fyrstjärniga problem (i vart fall enligt Young, Bishop bouldering, first edition) . På bilden faller jag av ett av dem strax före sänd, the Hulk, Happy boulders. Men kan någon nämna det andra fyrstjärniga problemet? Svara med problemnamn, namn och adress så skickar vi några av våra klistermärken till vinnaren. (Om du dessutom kan nämna en självgod, rödhårig klättrare, bosatt i Kungsladugård som flashat det efterfrågade problemet ger det en stjärna i kanten.)

Dela:

4 kommentarer :

ryde sa...

checkerboard

Anonym sa...

Lina?

Anonym sa...

Kim?

John Vleugels Antonson sa...

Naturligtvis är Checkerboard (http://27crags.com/crags/buttermilks/routes/checkerboard) det efterfrågade problemet. Vi har därför en vinnare men eftersom hen varken har bibringat oss namn eller adress kan vi inte fullfölja vårt åtagande.

Jag måste även sorgesamt konstatera att någon stjärna i kanten inte kan delas ut. Varken Lina eller Kim är egentligen rödhåriga (även om de för tillfället har färgat håret) till skillnad från den tredje vuxna i hushållet är de heller inte särskilt självgoda.