Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Nya träningsmöjligheter på Labbet

När Klätterlabbet stängde ned sin träningsyta på den översta våningen till förmån för sin kurs- och barnverksamhet var det nog många som höjde på ögonbrynen. Att som seriöst klättergym nedmontera sina klätterspecifika träningsmöjligheter kändes som ett besynnerligt beslut. Samtidigt började rykten om en förestående förvandling av bouldersvampens tak (som länge varit en outnyttjad yta utan vettigt användningsområde) att florera. Idén att ha ett fik och en allmän hängyta däruppe var kanske bra på planeringsstadiet men har inte riktigt flugit. Vi såg allihop fram emot nybyggnationens färdigställande med spänd förväntan.
 
I onsdags öppnade så den nya träningsytan. Jag och Kim var där på en sneak preview tidigare i veckan och kunde då konstatera att konstruktörerna verkar ha lyckats. Träningsytan, som för närvarande verkar sakna namn (varför jag tills vidare kallar den the Mush-Room), är riktigt bra.


Utrymmet är ordentligt tilltaget, här finns såväl en campus, en liten bouldervägg/HIT-strips, en systemvägg som en Moon Wall. Landningsytorna är ordentligt paddade och risken att ramla ned från svampen verkar vara obefintlig.


Förutom ovannämnda väggar finns (till höger i bild) en mindre ställning med fingerbrädor, pullupstänger och mantlingsboxar.


Campusboarden är rejält tilltagen och rymmer fyra olika storlekar av ribbor, -0,5 - 10 med halvsteg. Den är dessutom svartmålad vilket naturligtvis ger extra poäng. Tack vare den genomtänkta upphängningskonstruktionen finns gott om utrymme för ben och fötter vilket gör att man inte slår in i den stödjande väggen, något vi annars ofta upplevt som ett problem vid campuserande. Vi är lite bekymrade över campusboardens ringa höjd över madrassen, men om det verkligen blir begränsande i praktiken återstår att se.


På den mindre ställningens baksida hittar man till vår stora förtjusning två Eva Lopez-brädor. Härigenom har även vårt älskade vindsgym på Kjellestadsgtan fått en värdig konkurrent och vi överväger att alternera träningslokal för våra fingerbrädepass. En önskad komplettering till brädorna vore lite fria vikter så att man kan anpassa belastningen under dödshängen. På samma tema vore det på sikt önskvärt med avlastningspulleys vid pullupstängerna för att fler skall kunna träna enarms.

Sammanfattningsvis tycker vi att göteborgsklättringen har fått ett utmärkt tillskott för de som strukturerat vill träna klätterspecifik styrka och därigenom utveckla sitt klättrande. Vi ser fram emot att se er i Mush-Room!

Dela:

4 kommentarer :

Anonym sa...

Outstanding, simply outstanding!!

Jonas Säll.

Carlos Cabrera sa...

Bra beskrivning! Det kommer att vara trevligt att träna där. Extra poäng för att trotts att anläggningen egentligen är avskyld från resterande väggar så är man fortfarande mitt i hallen.

Novak sa...

John (och ni andra!) Jag donerar min viktväst (->10kg)upp till gymmet då den inte faller mina DIP/PIP leder samt pulleys i smaken... Jag tar emot i mitt klinikrum på vån.2 efteråt! /Novak

Anonym sa...

Mycket fint!

.ak