Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Greppbrädeupplägg en vecka innan Font.

Petter hänger numera, som ni vet, mest i kallt vatten längs med västkusten. Men ibland får han tillbaka suget efter att få känna rasp mot sina fingrar. Efter en misslyckad utekväll där vi inte ens hittade problemet vi letade efter, bestämde vi oss istället för att åka hem, ta en kaffe och köra "frenchies" på greppbrädan. Med uppluckrade fingrar och vatten i knäna lyckades han ändå genomföra ett pass och jag måste säga att han ser förvånansvärt stark ut. Välkommen tillbaka herr Sjöstrand!

Avlåsningsupplägget så här en vecka innan Font (utan vetenskapliga artiklar att luta mig mot):
Varje set består av 4 lås; 4/4, 3/4, 2/4, 1/4. Mellan varje lås hänger jag i 3s i raka armar och gör en pull up innan jag går till nästa lås. Hajjar ni?

Från hängades i rakar armar gör jag alltså en pull up till:
4/4 fullt lås 7s
Hänga och vila 3s
Pull up och ner till 3/4 lås 7s
Hänga och vila 3s
Pull up och ner till 2/4 7s
Hänga och vila 3s
Pull up och ner till 1/4 7s
Hänga och vila 3s
Pull up och ner till raka armar 7s

Ett set gjort. Klapp på axeln och en mun kaffe.

Sen vilar jag 2-3min innan jag går på nästa. Jag kör 5 set. Ofta försöker jag köra ett eller flera set med 10kg i viktväst beroende på vilka grepp jag väljer att hänga i. Målet just nu är att kunna göra 1 set, på grepp nr 5 med 10kg.

Utvärdering av träningen får väl komma efter Fontan men jag tycker ändå att jag känner mig starkare. Kanske beror på att jag oftast dynar mellan greppen...

Dela:

5 kommentarer :

p3 sa...

Har jag fattat rätt att du inte släpper greppbrädan under hela settet?

Bummel sa...

Det är korrekt!

/B

Anonym sa...

ut och slopa lite också nu när vädret tillåter, ha det gött där nere! /pyssel

Anonym sa...

Det låter som pumpträning. Skulle ni inte till font? Ska ni köra traverser?

Bummel sa...

Jag ska bara köra traverser :-)
Nej då, tanken är att jag helt enkelt ska bli starkare på avlåsningar och jag tycker att det har gett resultat. Visst får man pump men även överkroppen får sig en genomkörare. Fingrarna får sig också en omgång men kanske inte på samma sätt som om man köra rena deadhangs.

B