Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

USA-sug


Foto: Lina Vleugels

Efter Robert Rundins och resten av Stockholmsgängets rapporter från det stora klätterlandet i väst, mina egna fynd i bildarkivet från resan 2011 och Martin och Kims planerande av sin USA resa i höst har helt klart ett visst USA-sug infunnit sig.

Jag är sugen på återigen uppleva de stora vidderna, på att dag efter dag klättra under klarblå himmel, att resa runt mellan klätterområden i världsklass, att hänföras över undersköna och hänförande naturupplevelser samt över att förskräckas över det urbana nordamerikas beroende av massbilism och masskonsumtion, dess segregation och ojämnt fördelade tillgångar och inte minst dess inneboende fulhet - jag behöver helt enkelt en rejäl klättersemester i de Förenta staterna.

I söndags, såsom av en slump, föreslog min kära hustru att vi borde passa på att resa iväg en månad under år 2015. Detta för att hinna bränna av lite kvarvarande föräldradagar innan vår dotters skolplikt inträder och försvårar längre perioders rekreation utanför de alltför varma sommarmånaderna. Jul 2014 och januari 2015 kommer därför - Inshallah - att tillbringas runtresandes i de västra delarna av the U S of A. Sist fick vi med oss familjen Tväråna och Petter. Undrar om vi kan hitta några medresenärer till den här resan?

Och bilden, ja den är från Buttermilks, Bishop, California.

Dela:

0 kommentarer :