Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

En klättrande fotografs dilemma


Nu förtiden är vi alla fotografer. Digitalkameran gör det väldigt lätt att ta bilder och man kan smattra på hur mycket som helst för att sedan bara slänga det som blir skit. Mitt stora dilemma är hur vidare jag vill klättra (vilket jag oftast vill) eller fotografera (vilket jag också oftast vill). Kombinationen klättring och fotografering blir för mig sällan bra. Jag jobbar inte lika hårt med bilden när jag under en paus "bara" ska springa och ta en snapshot. Klättringen blir också lidande då jag inte fokuserar på problemet som klättras utan tänker "Den där vinkeln hade kunnat bli cool". 

Slöseri med min tid helt enkelt. 

Vissa av er är smarta och tar endast med ett objektiv. Jag vill alltid vara på den säkra sidan och tar därför med mig x antal kg utrustning som allt för sällan blir använd. Överhuvudtaget. För ett tag sen köpte jag mig en liten liten softbox. "Den här kan vara bra att ha" tänkte jag. Den ligger dessvärre mest kvar i ryggsäcken. Men... när jag bestämmer mig för att använda den måste jag jobba med bilden för att det ska bli bra.

Note to self: byt ut dojjor mot softbox så ger släpandet av utrustning förhoppningsvis belöning och fler bra bilder få stanna.

Dela:

4 kommentarer :

ryde sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
ryde sa...

grymt fin bild!

Bummel sa...

Tack kompis!

Anna sa...

Haha jag har ofta precis samma känslor o tankar även fast jag bara är amatörfotograf o amatörklättrare :P