Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Återfallet

Jag köpte ett hus i förfärligt skick. Två år senare utan en minuts fritid eller träning inser jag att saker har hänt.

Medelålder.
Dagishämtning.
Jobbresor.
Men färdigsnickrat. Hej fritid!

Jag listade mina drömmar. Bygga en flygmaskin av väderballonger, ta jaktlicens och jaga bäver, börja dyka, ta upp styrkelyft igen. Basejump eller flyga med en sån där dräkt hamnade tillsammans med folkrace precis utanför listan.

Man måste byta sammanhang för att bryta gamla vanor säger arga snickaren. Men en öl med en gammal vän måste man väl få ta en oplanerad lördagkväll? Kim lyssnade på mina fina idéer. Vi la till att engagera sig politiskt och hjälpa de hemlösa till listan. Det kändes bra. John kom förbi. Ölet skummade. 

Spola förbi bakfyllan till tisdag kväll. Labbet. Det svider i skinnet när fingrarna rätar på sig. Jag tog ett återfall. Till detta ska läggas att jag någon gång under lördagen lurats att skriva om min resa, liksom för att surra mig vid masten. Ah, vänner. Självutlämnande och detaljerat kommer jag lista mina stapplande steg tillbaks. Idag har den första veckan gått och detta är det första i raden av höstens träningsinlägg. Så nu kan det räcka med självömkan, vidare till träningen.

Jag kommer följa Eva Lopez transgressionupplägg, några gammaldags styrkeövningar och korta boulders med kassa steg. Alla resultat och prestationer kommer dokumenteras och publiceras här, inklusive eventuella sänd.

Labbet har byggt ett träningsrum i världsklass, och vi bjuder på bilder för pedagogikens skull. Håll till godo:

Transgression
Tisdag 18mm+20 kg. 3 set om 8 sek. Kändes svinlätt.
Torsdag, 4 set med samma vikt och list. Nästan omöjligt med min träningsvärk och ömma hud. Det krävdes en herkulesansträngning för att härda ut.


Pullpus med vikt
Tisdag och torsdag: 5 set om 6 reps +20 kg. Kändes mest som uppvärmning för bouldringen.


Bouldring
Tisdag: 3-5 moonproblem, 3-5 press på varje. 6A+ gick ner, 6B var omöjligt. Har det gått två eller tjugo år? Kim var stark och krossade allt.
Torsdag: Teknik. Dynamiska flytt utan att tappa fötterna. Jag måste bli av med ovanan att stata i överhäng. Vem tror jag att jag är egentligen, en 50-kilosfransman från 90-talet? Tappad kanonkula är mer rätt.Muscle ups i ringar
Tisdag: 4 set om typ 5 reps. Trist.
Torsdag: 4 set om 2 reps med +10 kilo, betydligt roligare.

Utelättring
Söndag: Söndag kom och söndag gick. Jag gottade mig åt regnet som gjorde att jag slapp tacka nej till Kims SMS. Kim klättrade inne och blev ännu starkare. Vi får se hur det går nästa vecka.

Dela:

1 kommentarer :

t sa...

Oj oj oj!!!
Det blir en spännande höst! Tisdagmornar, kaffe och trevlig läsning om progression.

Jag snavar förbi snart igen, och kanske med mer passande klädsel nästa gång.

T