Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Återfallet: Utepremiär

Som ett barn före julafton såg jag fram mot att klättra ute i helgen. Jag och John tog bilen några hundra meter till Landala där John ville bestiga Home court advantage vilken figurerade på bild härom dagen. Själv försökte jag lura i mig själv att jag bara ville få lite sten under naglarna men hoppades naturligtvis innerst inne att få komma hem med ett nytt send i bagaget.

Uppvärmningen. Obegriplig. Inga steg. Ska man bara sätta foten på väggen? Inga grepp, bara platta ytor. Går inte att dra från. Händerna glider. Gör ståstarten, flashpump till tusen. Kändes som en solid och jämn 7C. Sitten borde addera ett plus.

På Home court advantage fortsatte eländet. Som en älg i ett äppelträd sparkade jag och frustade i startgreppen utan att komma en tum åt något håll. John ville inte riskera en högerkrok och höll truten. Det gick helt klart rakt åt pipan för mig.  Svordomar bolmades genom min cigarett. Henrik kom förbi och muntrade upp en smula. John gjorde ståstarten helt lätt. Den alldeles för höga toppen har en hälkrok i öronhöjd. Om man faller med en cigarett i munnen ritar man en g-klav i luften med glöden. Dödsgaranti. På något sätt lät jag allt hopp fara och kramade mig hjältemodigt till topps från ståen med skakiga vader och pumpade underarmar. Det kändes inte så illa. Jag satte mig i sittstarten och plötsligt gick allt som en dans. Fötterna fastnade som de skulle, armbågarna raka, hälen satt som gjuten. Utan pump eller höjd puls stod jag på toppen och undrade vad som hänt. Något hade lossnat. Sittstarten till uppvärmningen fick samma behandling och jag graderade under svåra kval ner dagens första send från 7C till 5.

Henrik visar Home court advantage. Hälkroken är i kritan mitt på skölden, långt där uppe. En pyssling vilar på mattan.

John och Henrik kom också upp och glädjen var stor. Vi såg solen gå ner från en klippavsats i Utby. Tände en cigarett och pratade igenom allt vi missat under de senaste två åren. Det verkar bli en bra säsong.

Dela:

0 kommentarer :