Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Återfallet vecka tre - inspirationsbilder

Första veckan gick dåligt, andra veckan katastrofalt. Svensk klättertränings gudfader Carlos försökte trösta mig med att "Andra veckan är värst". What-EVER tänkte jag. Tredje veckan blir ännu sämre och fjärde kommer vara sämre ändå. Men det sa jag inte. Och det var lika bra för plötsligt kunde jag göra både ett, två och tre flytt på moonväggen. Listig gubbe den där Carlos. I övrigt samma upplägg med transgression och moonbouldering båda dagarna följt av några styrkeövningar - pull ups, muscle ups och abwheel på tisdagar, assisterade enarms, planche push ups och dragon flags på torsdag. För att slippa beundrarpost där folk undrar vad i hela friden en dragon flag är blir det bildkavalkad med olika övningar. Kim visar. (Vanlig beundrarpost är förresten OK.)

Kim under Progression och Transgression - Eva Lopez' hängbrädor.

5-sekundershäng på transgression. Jag tror det är 7mm-listen.

Moonväggen har problem i världsklass. Hitta inte på egna lätta saker, det är pärmen som gäller. 

Kom igen Kim!

Scorecardet fick vila.

Pullups med vikt. Häng på sidorna för att undvika kastration dig när stången går av. Det händer! Jag tror det är 12,5 kg i selen. Nästa vår kommer vi flyga uppför aidturerna i Ulorna.

Abwheel. Knäna i luften, acceptera träningsvärk.

Muscle ups. Gör en kontrollerad pullup tills du har ringarna i armhålorna, flytta fram tyngdpunkten och övergå till dip. Träna genom att göra så djupa dips du kan. Sving och kipp får du hålla på med under crossfitpasset.

Assisterade enarms. Ett snöre med knutar för den passiva handen, ta tag så långt ner du kan och hala dig upp. Flytta ner handen i takt med att du blir starkare. Knutarna är både handtag och måttstock.

Den här repetitionen reggade hon som "Hex Machine, 7A+".

Träning på planche push ups. Flytta ner händerna tills tårna är i luften. Mattan luktar svettig röv, det är det sämsta med den här övningen. Se ansiktsuttryck.

Dragonflag, på väg ner. Det sämsta hållet. Är du svag får du gå så långt ut du kan, är du stark är det bara att kroka på vikt på fötterna och nudda golvet. Ligg på skulderbladen hela tiden, rulla inte ut med ryggen. Kim fuskar lite i det avseendet.

Trött blev hon ändå. Fint.

Nästa vecka är jag nog redo för utepremiär. Jag ska göra kaos av hela barncirkeln i Utby.

Dela:

8 kommentarer :

Kristofer sa...

Kul läsning och bra tips på core-övningar. Tar ni kreatin?

Kim sa...

@Kristofer: Peter har disciplin vad gäller kreatin. Jag, däremot, är helt kass på att komma ihåg att ta det, varför jag numer struntar i det helt.

Peter Erhard sa...

Kreatinets vara eller ickevara för klättring är ett ändlöst trätoämne. Jag äter kreatin när formen är känns bra, annars blir det bara mer träningsvärk.

Man går ju upp i vikt men blir starkare. En teori är att den som inte äter rött kött (som jag) får större effekt. Kreatin är inget mirakelmedel. Kaffe/koffein är ett mycket viktigare kosttillskott.

Carlos Cabrera sa...

Gudfader? Nej tack! Men har varit med både en och 100 gånger om "andraveckan", den är en styggelse men måste väl vara ett nödvändigt ont för alla som gör comeback.

Angående Kreatin. Många verkar tycka att det fungerar. Jag har testat vid 4 tillfällen och kan inte säga att det har gett varken viktökning eller någon styrkeefekt. Det finns misstanke om att höga doser av Kreatin kan eventuellt leda till lever- och/eller njurskada, men det är oklart. Läs gärna amerikanska National Institute of Health (NIH) info i ämnet http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/873.html
För mig förblir kreatin en dyr, illasmakande sak, men smaken är som baken säger de lärda.

Koffein, har jag testat och använder gärna och fungerar både i styrke- och uthållighetssammanhang. Det verkar dock kunna neutralisera kreatinets potentiella effekt.

Läs gärna ISCs dokumment om kreatin (sannolikt, till stor del inspirerad av Australiensiska dito). http://www.irishsportscouncil.ie/Institute-of-Sport/Athlete_Zone/Sports_Nutrition_Supplements/Caffeine-Tech-Doc.pdf

OBS. Alla mår inte bra av koffein, även om de flesta har en livslång användning bakom/före sig. Förhållandet mellan dos och effekt är i högsta grad individuell.

Peter Erhard sa...

Ändrade om gudfadern.

Misstankarna om kreatinets skadlighet har väl kommit på skam? Jacob Guidol har skrivit vad jag upplever vara en oberoende sammanställning här http://traningslara.se/kreatin-ett-av-fa-tillskott-som-ger-nagot/ , men jag vill än en gång understryka att det inte kommer sköta träningen åt någon. Att det är dyrt kan jag inte hålla med om, ett halvkilo kostar en hundring och det räcker i ett helt år om man käkar varannan månad.

Carlos Cabrera sa...

Haha! Gudfader låter ju stort, men det är en mantel som bör tillfalla klokare axlar.

Jo, misstankarna om Kreatinets eventuella farlighet har nog med ganska stora doser att göra.Jag tror att NIHs information låter det vara på den nivån ungefär. Men priset är inte vad jag fick betala i min ungdoms dagar. 100 kr är inte mycket mot typ 400 jag fick ge förr i tiden. Där ser man!

Peter Erhard sa...

Dags för ett nytt försök nu kanske?

http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Kreatin/Body-Science-Creatine-Monohydrate.html

Carlos Cabrera sa...

Wow! Billigt som bordssalt om man köper bulk! Kan alltid försöka, även om min kropp inte lär ha ändrat fysiologi. Jag meddelar om jag gör.