Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

En annorlunda fotosession


En sak skall ni ha klart för er kära läsare. Jag är en självutbildad/-inbillad hobbyfotograf som gillar att ta bilder på mina barn och på mina vänner när de klättrar. Fotandet är en liten (men ack så kostsam) hobby som jag ägnar mig åt med baksidan av ena handen. Jag har verkligen inga större ambitioner än så.

När jag och Lina blev tillfrågade om vi kunde fota våra kära vänner Per och Hannas bröllop ville jag instinktivt säga nej. Den kompetens som krävs för ett sådant uppdrag kände jag att vi inte ens gemensamt kunde frambringa. Därtill framstod det ansvar som kommer med uppgiften övermäktigt. Till skillnad från en dag vid blocken måste man efter ett bröllopsfotande komma hem med en rad keepers. Att åka tillbaka och fota en annan dag är av förklarliga skäl fullständigt uteslutet. Så mot denna bakgrund tackade vi naturligtvis ja.

Att gå in närmare på vad som tilldrog sig under den aktuella dagen (med det regn som effektivt förhindrade alla mina och Linas nogsamt uttänkta kreativa planer, brudens "något sena" ankomst till fotosessionen vilket gjorde att vi fick "effektivisera" hela förloppet samt det tekniska uppfuckeri som lätt uppstår när man skall få två externa blixtar att synka med sitt egna begränsade tekniska kunnande) skulle vara att allt för lättvindigt lätta på den sekretessförpliktelse som naturligtvis följer med fotouppdraget, varför redogörelsen lämnas därhän. Låt oss sammanfatta det hela med att jag och Lina nu är en erfarenhet rikare.

I vilket fall som helst, lite drygt en månad efter bröllopet är vi i stort sett klara att leverera bilderna till brudparet. Jag kunde dock inte avhålla mig ifrån att först dela med mig av en av bilderna till er.

Per och Hanna, tack för ett fantastiskt bröllop och tack för att jag och Lina fick chansen att dokumentera delar av det. Jag och övriga delar av Climbingpics önskar er all lycka med ert äktenskap och jag hoppas att vår vänskap kommer att bestå även efter det att bilderna har levererats till er...

(Bilden: Per Larsson på projekt vid Ramsviks Övergård, Ramsvikslandet.)

Dela:

1 kommentarer :

Anonym sa...

Lysande!!
T