Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Sänd jag särskilt minns


Den här titeln ville jag skulle utvecklas till en hel serie av inlägg. För visst är det väl så att vissa sänd verkligen fastnar i minnet. Det ovan avbildade är från i somras när Johan Schollin till slut sände Hummern, Fjällbackagrottan. Johans arbetsseger, vilken föregicks av en hjärtslitande och helt onödig avåkning på det sista svåra flyttet under den första dagen och därefter en rad försök utan något riktigt uummppff under den andra dagen, gör mig fortfarande varm inombords. Den metamorfos somJohan genomgick  när han helt plötsligt gick från ett lite håglöst försökande till ett distinkt sändande vill jag ha receptet på så att det kan användas igen och igen och igen.

Ja, jag vet att jag har publicerat en bild av det här sändet tidigare. Att jag publicerar det igen är av samma skäl som tyvärr även gör att det inte blir någon inläggsserie "Sänd jag särskilt minns" (och nej det beror inte på att jag har blivit så gammal att jag inte längre minns några sänd). Jag konstaterar att jag helt enkelt alldeles för sällan fångar de där riktigt minnesvärda sänden på bild. Och vid närmare eftertanke kanske det är lika bra eftersom man då istället kan minnas sändet och upplevelsen i sig och inte fotografiet av sändet. (För vidare utveckling av detta resonemang hänvisar jag med varm hand vtill Bruce Barnbaum, The Art of Photography.)

Dela:

0 kommentarer :