Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Obsession


Om man som Walker har plockat såväl den lågt hängande frukten som den några grenar upp i ett område krävs det en viss maniskhet och dedikation för att få ticka ytterligare. Är man dessutom så linjeestetiskt fokuserad som den gode herr Kearney ställs det höga krav på det problem som skall förtjäna hans uppmärksamhet. Walkers Bishopvistelse 2015 var därför fokuserad på en enda linje: Haroun and the sea of stories.

Problemet är en låg start till Fall Guy en djärv linje som söker sig uppför en rejält överhängande vägg på tydliga men inte överdrivet goda grepp. Greppen blir successivt bättre vilket är lyckosamt eftersom problemet är tämligen långt och eftersom man därtill klättrar in med ryggen (och framförallt bakhuvudet) över en annan sten, blir landningen llite spajsy. Fall Guy är i sig en superlinje. Med de cirkusgymnastiska flytt som den låga starten adderar är Haroun en linje i världsklass för den kompetente och orädde.

(Ovan Walker förbereder sig för det flytt som linkar Haroun in i Fall Guy.)

[Disclaimer: Jag och majoriteten av Climbingpics anser att det är ett otyg att döpa en sittstart/lägre start till ett annat namn än det urspungliga namnet. I våra rapporteringar försöker vi dock vara deskriptiva och inte normativa vilket gör att vi, till dess vi ändrar vår policy, kommer att uppge de namn lägre starter/sittstarter har fått av sina förstabestigare. Detta trots  att det känns som om någon driver in glödande bambuflisor under våra naglar när vi skriver det.]

Dela:

0 kommentarer :