Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Ett misslyckat aprilskämt

Ingen gillar när ett klassiskt problem urvattnas med varianter. De sämsta varianterna är de som bara eliminerar något enstaka grepp eller steg. Och när man rapporterar en variant kan man lägga omdömeslöshet till förolämpningen genom att ge eländet ett nytt namn.

Just detta hände igår. Jag förväntade mig näthat, arga SMS (det har hänt förr) och lite allmänna hot. Men det enda som hände var att jag fick några glada tillrop på facebook. Klättercommunityn överraskade mig positivt, och nu är det jag som får skämmas över mitt – uppenbarligen omdömeslösa – första aprilsämt.

Magic Bouse finns inte.

Att klättra La Bouse utan Kermits grepp blir ju för övrigt… La Bouse! Tacka vet jag det gamla inlägget om Jazzbyxan first ass ascent, vilket fick vreden att koka och göteborgsklättrarna att ta den knutna näven ur fickan.

Dela:

1 kommentarer :

Henrik sa...

Ett anseende som tar år att bygga upp kan raseras på en sekund. Först en dab-bestigning, nu detta. Vad är egentligen på riktigt?