Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Har du klättrat något i sommar?


En sak som jag gillar med hösten är att alla kommer tillbaka från sommarens diaspora och återigen samlas på det ställe där allt verkligen händer, på Labbet. Runt svampen ekar rubriken.

Och ja det har jag, eller snarare, ja det har jag försökt att göra. Det har varit sommar och, trots vad alla påstår, har det varit varmt. Och när det är varmt på sommaren då klättrar man rep. Så är det bara.

I likhet med hur det är inför varje sommar hade jag mycket högt ställda ambitioner med mitt repklättrande. Och i likhet med hur det är efter varje sommar kan jag konstatera att jag nästan inte kommit upp för en enda led. Så är det på sommaren.

Det visade sig nämligen i vanlig ordning att det är ganska svårt att klättra rep. Förutom att de där flytten som borde vara ganska lätta "det här är ju bara en Xc vilket enbart borde motsvara en (X-1)C boulder - ha! jag kommer skratta mig igenom det här", alltsomoftast visar sig vara benhårda måste man dessutom göra en mängd av de där flytten på raken.  Och det sistnämnda är helt ohanterligt när man tycker att allt över MKB (mycket korta boulderproblem) är en maraton.

Sen kommer det där med klippen. När jag väl har desperaterat mig genom den där knallhårda sekvensen som jag läste dåligt och därför gjorde alldeles för svår, hänger jag till slut där i den mediokra krimpen och skakar och inser att jag måste hänga kvar i den i minst ytterligare tio sekunder medan jag fipplar och fumlar med slingan och repet, livrädd för att trilla av när jag har som mest rep ute. Därutöver har jag sedan länge insett att jag är tämligen renons på repskillz. Allt blir så himla jobbigt, att hänga på slingor, att dogga, att boinga och det värsta av allt att slutligen rensa leden och i synnerhet att rensa överhängande leder med en sned linjeföring.

Men efter en sommar inser jag även att trots att jag inte har fickan (med ck) fylld med skalper och trots alla svordomar över rephelv***ts vedermödor så ångrar jag inget. Je ne regrette rien. Jag har trots allt fått göra betydligt fler flytt än vad jag normalt sett gör på två månader och allt slit har åtminstone lett till någon ökad fitnessgrad.

Och vet ni vad? Nu skall jag träna och bouldra hela resten av året och våren och när nästa sommar kommer då skall jag sända så jävla hårt.  

Dela:

0 kommentarer :