Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Mitt nya favoritställe

Foto: Petra Sandén

Albarracin har länge varit ett drömresemål och jag har velat åka dit i många år. Besvikelsen var stor när jag förra året fick ställa in för att skolan tog för mycket tid. Men i år var det äntligen dags. Petra och jag packade paddorna och flög till Valencia. Därifrån är det cirka 2h med bil till den UNESCO-skyddade byn. Jag har hört mycket, både bra och dåligt om Albarracin. "Det är bara slopiga utmantlingar", "Man får inte använda krita" mm. Det här är min uppfattning... Albarracin var precis så bra som jag tänkte mig! Gillar man inte slopiga utmantlingar så är det bara att strunta i de problemen. Det finns sjukt mycket annat att välja på. Krita var, i alla fall inte när vi var där, inget problem att använda men städa upp tickmarks och följ reglerna som finns beskrivna i guideboken och använd sunt förnuft! 

Jag har lärt mig att en spansk sittstart inte behöver betyda "röva i backen" utan kan innebära hukstart/låg ståstart. Det finns en del riktigt krystade sittstarter. Se till att kolla beta på problem innan åker så att ni slipper komma hem och inse att ni har klättrat problemet fel. Speciellt om det handlar om personbästa... Som blev noll poäng.

Det finns två parkeringar till större delen av området och det tog oss max 20 minuter att nå utvalda områden. Vi använde endast en av parkeringarna under fem dagar. Bil är ett måste. Vi hyrde lägenhet via AirBnb men man kan också gå via Tripadvisor eller helt enkelt bo på campingen.

Kolla in norop.es för mer info. 

På bilden klättrar jag Rammstein 7B i Arrastradero.

Dela:

0 kommentarer :