Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Rocklands del 2: Permit


Jimmy Karlsson på "Barracuda" i 8 Day Rain

Rocklands ligger i Cederbergen och de områden vi klättrar i ligger delvis på privat mark och delvis på mark som faller under Cape Nature Conservation (CNC). Något som bland annat innebär att naturen är känslig och därmed till viss del skyddad samt att klättrare dagligen rör sig på mark med både boskap och odlingar. Med anledning av detta behövs tillstånd, eller permit på english, för att få klättra i Rocklands. Ett tillstånd kan du få tag i på plats, exempelvis på Traveller's RestKliphuis campsitede Pakhuys eller på Clanwilliams turistbyråDet går även att köpa online här. Detta tillstånd är inte något som enkom klättrare ska inneha utan även vandrare, MTB:are, löpare, ryttare, och annat löst folk.

Eftersom vakter kontrollerar permits med jämna mellanrum bör det ha en ständig plats i klätterväskan. Det kan också vara en bra idé att fota sitt permit med telefonen, just in case ;) Och, nej, det är inte tufft att planka, det är snarare vansinnigt töntigt att riskera accessen för alla andra. 

Månne överflödigt att säga, men ändå: håll dig till de upptrampade stigarna, släpa inte runt pads på marken hur som helst, stäng de grindar du öppnar, ta med skräp hem, kissa och bajsa inte hur som helst (gräv en grop och ta med toapappret hem), ge fan i djuren, skrik inte i högan sky och, sist men inte minst, borsta bort tickmärken och krita när du är färdigklättrad.

Dela:

0 kommentarer :