Vårt innehåll är ditt

Creative Commons License

Rocklands del 3: Bo och (över)leva


Susanna Nordfors på "Some kind of monster" i området Bonus Boulders, Rocklands.

Naturligtvis finns det många olika ställen och sätt att bo på i Rocklands, några mer bekväma än andra. En hel del besökare väljer att bo på camping, antingen i tält/husvagn, i bobil eller i stuga. Några alternativ som ligger på vägen till eller alldeles i anslutning till boulderområden:
  • Alpha Excelsior Guest Farm - en hel del olika boendeformer, inklusive "inbyggda" husvagnar. Här finns det klassiska klätterhängkaffestället The Hen House som även erbjuder wifi.
  • Traveller's Rest - stuguthyrning. Gött ställe att hänga och käka middag på i slutet av en klätterdag.
  • de Pakhuys - stugor och camping. Gångavstånd till bland annat Plateau och Arch Valley. Här kan även permit köpas.
Oavsett var du väljer att bo kommer du behöva en bil när du ska åka på klätterresa till Rocklands, om inte för att ta dig till klättringen så för att handla mat i närmsta samhälle - Clanwilliam, där vi valde att bo. Här finns, förutom mataffärer, även ett par restauranger, ett litet shoppingcenter samt bensinmack. 

Vi valde att boka boende i Clanwilliam via Air BnB, men i här finns även ett eller två BnB:s och ett hotell att ta in på. Bra saker att kolla upp när du bokar via Air BnB är om det finns värme i huset (det blir satans kallt på nätterna) och att köket är rimligt utrustat (du vet, kyl, komplett spis etc.).

Hur du än väljer att bo, se till att boka i mycket god tid (drygt ett år i förväg). Vi anlände den 29 juni och då hade redan nästa års besökare börjat boka boende för nästa (europeiska) sommar.

Dela:

0 kommentarer :